Neurofeedback/ Thuis simpel trainen op elk moment dat het u (of uw kind) uitkomt! Uniek in Nederland.

Neuroconnect biedt u de mogelijkheid om zelf vanuit uw luie stoel thuis te trainen op elk moment dat het u uitkomt. U hoeft dus niet meer speciaal naar de praktijk toe te komen voor de neurofeedback trainingen. Dit scheelt u reistijd en eventuele reiskosten. We leggen u goed en simpel uit hoe het werkt en vervolgens kunt u zelf aan de slag! In uw eigen online portal waar u op inlogt  worden uw vorderingen/ resultaten van de training automatisch bijgehouden.

Neurofeedback is een techniek waarbij door terugkoppeling van hersenactiviteit de hersenen worden getraind een bepaalde activiteit te produceren of juist te onderdrukken. Sinds enkele jaren wordt deze techniek ook steeds meer in Nederland toegepast en wordt deze methode aangeboden voor de behandeling van allerlei aandoeningen (waaronder ADHD, slaapproblemen etc.). Neuroconnect behandelt zowel kinderen als volwassenen. De effectiviteit van neurofeedback is wetenschappelijk onderbouwd (en meerdere malen aangetoond). Een traject duurt gemiddeld tussen de 10 en 15 sessies (afhankelijk van de klachten of wensen).

Er wordt altijd eerst een QEEG gemaakt (een soort foto van de hersenactiviteit). Hieruit kan worden afgeleid waar knelpunten qua hersenactiviteit zitten en met welke neurofeedbackprotocollen u (of uw kind) het beste kan worden geholpen. De behandeling is dus 100% maatwerk (en heel concreet afgeleid uit het QEEG). Van de uitkomsten krijgt u een maatwerk rapport mee. In dit rapport worden ook persoonlijke aanbevelingen gegeven voor supplementen etc. Het QEEG kan bij u thuis worden afgenomen. Ook dit scheelt u de reistijd. Makkelijker kunnen we het niet maken!    


De werking van Neurofeedback (extra uitleg voor o.a. kinderen)

We kunnen de werking van NFB ook visualiseren, b.v.: je hebt ADHD, het denken gaat dan als volgt, je wilt iets doen, tekenen, jouw denkmannetje (je gedachten, je hersengolven) in je hoofd gaat bepaalde kamertjes (herseninformatie gebieden) af, hoe ziet een potlood eruit, op welke plaats ligt het, hoe voelt het, welke kleur heeft het, het onthouden en daarbij volgt hij een weg.

Normaal kan hij de weg zo vinden omdat er overal wegwijzers (biochemische merkers) staan in het brein voor waar hij moet zijn. In het geval van deze persoon met ADHD zijn de wegwijzers niet zo duidelijk of geven de verkeerde richting aan. Daarom is zijn denkmannetje de weg kwijt, hij wil een potlood pakken maar ondertussen is hij in een ander kamertje geweest want hij had ook een bal gezien om mee te spelen. Het denkmannetje loopt heel hard heel veel kamertjes af om een potlood te pakken. Dat lukt niet maar ondertussen heeft hij al veel gedaan en is hij eigenlijk moe en doet hij gewoon het eerste het beste kamertje aan en gaat bijvoorbeeld de bal een schop geven, dan heeft hij toch wat gedaan.

Door middel van NFB worden de wegwijzers duidelijk en functioneler. Door middel van het meten van de hersenactiviteit, de amplitude van de specifieke hersenfrequenties, kan worden nagegaan wanneer het denkmannetje te hard, te langzaam of in een cirkel loopt en de weg kwijt is. Op dat moment wordt de feedback, een filmpje, muziek die de persoon bezighoudt, onderbroken of verstoord. Daardoor wordt het denkmannetje gestimuleerd om een betere weg te vinden naar de juiste kamertjes. Hij hoeft niet zo hard meer te lopen en is rustiger. Het kost hem na neurofeedbacktrainingen minder moeite om te functioneren en is minder moe. Hierdoor is de persoon in kwestie meer relaxed en kan zich beter concentreren.

  • Facebook Social Icon

 

zie contact-button

© 2019 by

Neuroconnect

  • facebook