Psychedelica worden wereldwijd in combinatie met (psycho)therapie steeds vaker ingezet bij verschillende psychische klachten. De effecten van psychedelica worden steeds meer in wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Niet alle psychedelica zijn verboden in Nederland. De zogenaamde psilocybine truffels zijn bijvoorbeeld gewoon legaal in Nederland.  

Psychedelica kunnen (in zijn algemeenheid) volgens diverse bronnen worden ingezet bij o.a.;

-Depressie (zie bijvoorbeeld; http://goedgezond.info/2018/02/07/stof-uit-paddos-corrigeert-hersenen-bij-depressie/   en https://newscientist.nl/…/psychedelische-drug-ayahuasca-he…/
-Stress en burnout
-Verslaving
-Slaapstoornissen
-Angststoornissen
-Traumaverwerking/ PTSD (zie bijvoorbeeld dit filmpje waarbij een psychedelicum wordt ingezet voor oorlogsveteranen; https://www.facebook.com/mapsmdma/videos/10155221532768481/
-Relatietherapie
-Stervensbegeleiding
-Peak-performance (optimaal presteren zoals bij topsport, elite-management, musiceren op top niveau etc.)

Binnen praktijk Neuroconnect adviseren we u kundig over het gebruik van de diverse psychedelica. Het maken van een QEEG kan hier ook onderdeel van uit maken omdat we uit het EEG verschillende relevante indicatoren kunnen herleiden.

De praktijk is ook gespecialiseerd in de advisering op het vlak van 'micro-dosing'. Hierbij wordt om de zoveel dagen een zeer kleine hoeveelheid van een psychedelicum ingenomen, waarbij men de dag dagelijkse werkzaamheden gewoon kan voortzetten. Op het vlak van micro-dosing is ook al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan.

In geval van traumaverwerking maken wij ook wel gebruik van de techniek van 'lucide dromen' waarbij een persoon als hij slaapt zich bewust wordt van de droom zelf (en hier invloed op kan uitoefenen). Met behulp van bepaalde natuurlijke legale supplementen en het gebruik van bepaalde technieken is deze staat (waarin men beter grip kan krijgen op bepaalde terugkerende nare dromen) vrij gemakkelijk op te wekken.

Wij verstrekken uiteraard geen (illegale) psychedelica. Niet alle psychedelica zijn verboden in Nederland (truffels met psilocybine zijn hier een voorbeeld van). Alle dienstverlening valt binnen de wettelijke normen. Wij behandelen ook niet met illegale psychedelica. Wel bieden wij een traject aan waarbij de (volwassen) cliënt zo goed mogelijk wordt voorbereid op zijn of haar eigen psychedelische ervaring (met advies -en voorgesprekken) en waarbij de integratie van de ervaring zo goed mogelijk plaatsvindt (met o.a. therapeutische nagesprekken). Ook wordt hierbij gekeken naar (lifestyle) aanpassingen, het netwerk van de cliënt etc. Dit met als doel om zo veel als mogelijk uit de ervaring zelf te halen en daadwerkelijke he(a)ling te bewerkstelligen. Combinaties met de onderstaande "sitterservice' zijn mogelijk.   

Sitter-service
Wij bieden een zogenaamde professionele sitter-service aan waarbij we op verzoek van de cliënt aanwezig zijn als de psychedelica worden gebruikt. Uiteraard gaat hier een (advies)gesprek aan vooraf. De cliënt zorgt hierbij zelf voor de betreffende psychedelica (en is hierbij uiteraard zelf verantwoordelijk voor hetgeen hij of zij tot zich neemt). 

 

zie contact-button

© 2019 by

Neuroconnect

  • facebook