Maatwerk Psychotherapie 

Binnen praktijk Neuroconnectkunnen bij klachten diverse effectieve therapievormen ingezet. Het kan daarbij gaan om depressie, angst/ onrust, burn-out/ stressklachten, PTSS, verslaving, slaapklachten, rouw/verliesverwerking etc. De verschillende therapievormen versterken elkaar waardoor sneller resultaat wordt behaald. De therapie kan in bepaalde gevallen (of later in het traject) ook online via Whatsapp video/ beeldbellen worden gegeven. 

Bepaalde supplementen (waaronder ook psychedelica, zie ook de nadere informatie onder het 'tabblad psychedelica') en dieetadviezen (voeding aanpassen) kunnen bepaalde psychische klachten bijvoorbeeld ook sterk verminderen. Binnen de reguliere GGZ wordt hier nauwelijks, door onbekendheid, op ingezet. Ook wordt binnen de praktijk veel gebruik gemaakt van het aanleren van bijvoorbeeld Mindfulness. Verder worden verschillende moderne technieken (Cognitieve Gedragstherapie, Neurofeedback, CES, TdCS, Bio-feedback, Hartcoherentie training etc.) ingezet.

Nadere informatie over Craniale Elektro Stimulatie (CES) en tDCS 

 

Op dit moment zijn meer dan 100 onderzoeken uitgevoerd naar CES bij mensen en 20 experimentele onderzoeken bij dieren. De overgrote meerderheid van het wetenschappelijk onderzoek is uitermate positief. Er zijn geen relevante bijwerkingen gerapporteerd. De methode wordt binnen de praktijk gecombineerd met andere therapievormen.Op deze wijze wordt de effectiviteit verder verhoogd. 

 

Hoe werkt de CES methode?
De methode onderscheidt zich doordat het gebaseerd is op het idee dat de biofysica, die ten grondslag ligt aan de biochemie van het lichaam, ook een belangrijke rol speelt in het reguleren van alle levensprocessen. Artsen wordt geleerd dat er in het menselijk lichaam ongeveer 75,000,000,000,000 cellen aanwezig zijn die elk een elektrisch potentiaal over de membraan kennen, net als bij een batterij. De methode werkt door het verplaatsen van elektronen door de hersenen op verschillende frequenties, die samen bekend staan als “harmonische resonantie”. Dit normaliseert de elektrische activiteit van het zenuwstelsel en de hersenen, zoals gemeten door een elektro-encefalogram (EEG). De methode is o.a. effectief bij slaapproblemen, pijnklachten, angst(en), stress en depressie etc. Het is een veilige methode.

tDCS staat voor transcraniale direct current stimulatie en is een behandelwijze waarbij de hersenen gestimuleerd worden met een hele kleine electrische stroom. Dit is niet pijnlijk voor de cliënt. Het is al eeuwen bekend dat elektriciteit een genezende werking kan hebben op de mens. Het eerste gebruik van elektriciteit als behandelmethode gaat zelfs terug tot de jaren 43 - 48 AD. 

  • Facebook Social Icon

 

zie contact-button

© 2019 by

Neuroconnect

  • facebook